Wingman Virksomhed

Formål:

Det er jer som virksomhed, der sætter retningen for kulturen hos jer. Jeg kan hjælpe med at kigge og arbejde med trends i samfundet, så du øger værdien for dine kunder og medarbejdere.​

Jeg tilføjer energi, inspiration, skøre og skæve ideer, og jazzer dig og dit team op. Udfordrer jer og spille jer gode, med vinkler i formentlig ikke har set før. Nogle af disse ting har hjulpet, reddet og inspireret mig selv og mange andre.

Hos mig er der højt til loftet. Ikke ét menneske er hundrede procent identisk med andre – og det bliver der nødt til at være plads til. Jeg prædiker ikke noget jeg ikke selv efterlever og har også designet og arbejdet med min virksomhed, så den afspejler det rette, har det hele menneske med og er indbydende for dig, som læser med.

Med mig forbliver ting ikke i sine faste ‘kasser’, men tages faktisk ud af sine faste pladser – hvilket jeg gør for at skabe et system der rent faktisk afspejler dig/jer – som i er som mennesker, ledere, beslutningstagere.

VI SIGER OP SOM ALDRIG FØR. DET HANDLER OM JAGT PÅ EN MENING.

Er du som mig et frihedssøgende menneske, et menneske der også søger mening med livet og min tilværelse på denne jord, så er du nok begyndt at sætte spørgsmålstegn ved hvor du er i livet lige nu, og om de ting du bruger mange timer på om ugen, nu også giver så meget mening, som du egentligt ønsker.

Måske har du allerede modtaget de første opsigelser fra medarbejder, som sagde op uden af have et andet job på hånden? Opsigelsen der kom helt ud af det blå? Hvilket jo var helt udenfor normen for +3 år siden. 

Men ringene i vandet fra ”The Great Resignation” i USA har også ramt Danmark. I Danmark er det sjældent lønnen det er galt med. Det er enten ledelsen eller meningen/indholdet i arbejdsopgaverne som kollegaerne siger nej tak, så hellere ingenting, i stedet for.

Zetland har skrevet en god artikel om emnet

Skal vi tage en snak om ledelse og meningen med livet?

4 dages arbejdsuge (4DWW)

Hvis du og jeg rigtig gik på opdagelse i din organisation, med den helt store Sherlock Holmes forstørrelsesglas. Kunne vi så finde områder i din virksomhed, som faktisk ikke bidrager til omsætningen, indtjeningen, kundetilfredsheden eller dine kollegaers tilfredshed?

Det vil jeg garantere dig at vi kan. Pseudoarbejde er det nye, og aldrig har det været vigtigere at have fokus på dette. I en tid hvor nogle medarbejdere finder nye græsgange og det er svært at genbesætte ledige stillinger, og udbuddet af kvalificeret arbejdskraft, er småt som aldrig før.

Så hvad er det der pseudoarbejde så for noget?

Jensen og Dennis Nørmark, de har nemlig skrevet bogen Pseudoarbejde. Her fortælle de om det fænomen og hvordan de selv har været vidner til pseudoarbejde i de organisationer som de har været rundt omkring og kigget ind i.

Citat fra deres bog: ” I bogen behandler vi et af de mest underbelyste områder i vores arbejdsliv: tendensen til at spendere tid på arbejdspladsen der reelt ikke skaber nogen værdi, ikke angår nogen og ikke giver nogen mening”

Vores bog er et opgør imod dette pseudoarbejde, fordi vi mener det står i vejen både for vores dannelse, reelt værdifuldt arbejde, lykke og evne til at tackle de virkelige problemer vi står overfor, fremfor de ligegyldige opgaver vi opfinder til os selv og hinanden, blot for at løbe med i hamsterhjulet af pseudoaktiviteter. Blot for at vi kan sige til hinanden, at vi har travlt og er meget vigtige. 

 Så dette er en reklame for bogen. Men det er lige så meget en invitation til at kigge på, hvis det nogensinde skulle blive muligt med en 4 dags arbejdsuge, uden af vi arbejder over eller går ned i løn, så skal vi have øje for, om vi flytter rundt på de samme bunker af papir, rydder op i vores fil-struktur eller endnu bedre, rydder op og flytter rundt på fællesdrevene.

Tænk hvis nogle af de arbejdsopgaver vi har opfundet, blevet overdraget eller bedt om at løse, rent faktisk ikke har nogen værdi, men måske bare et kontrolsystem til kontrolsystemet. Måske er det rapporter der aldrig bliver læst. Måske oplever du selv at der kommer rapporter og regneark ind på dit kontor, hvor du i et lyst øjeblik tænker, hmmm gad vide hvor lang tid siden det egentligt er, at jeg kritisk har læst og forholdt mig til indholdet.

Hvad med dine møder? Microsoft og Outlook er så flinke at de altid booker 60 minutter som default. Hvad nu hvis du faktisk, helt opmærksomt, kiggede på om mødet kunne holdes på 20 minutter eller 45 minutter.

Mødekulturen i en virksomhed, kan virkelig være en tidsrøver af format. Jeg har masser af ideer og input til hvordan i skuer op for kvaliteten og ned for tiden, når i holder møder.

Skal vi snakke møder, tid og kvalitet hos jer?